Denna fantastiskt goda soppa (ja, nu smakade inte jag men våra gäster bedyrade) bjöd vi på i lördags då vi hade minikalas för Lovisa som fyllde 13 år!
6 port
200 g jordärtskocka
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk majsolja
8 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
2 hönsbuljong tärningar
3 dl grädde
finhackad gräslök
1/2 tsk salt
1 1/2 krm vitpeppar
Skala och skär jordärtskockorna i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olja utan att det tar färg.
Häll på vatten och vin. Tillsätt buljongtärningarna. Låt koka tills jordärtskocksbitarna är mjuka, ca 15 min.
Mixa med stavmixer direkt i kastrullen. Tillsätt grädde och smaka av med 1/2 tsk salt och 1 1/2 krm vitpeppar. Låt koka upp.
Fördela soppan i sex skålar och dekorera med lite finhackad gräslök och en skiva mörkt bröd.
Jag knaperstekte bacon och la i samt la jag i några krutonger i varje soppskål! Snabbt och enkelt och som sagt jättegott!
Den lät supergod! Ha en skön helg!
SvaraRadera