fredag 8 oktober 2010

Mustig jordärtskockssoppa!


Denna fantastiskt goda soppa (ja, nu smakade inte jag men våra gäster bedyrade) bjöd vi på i lördags då vi hade minikalas för Lovisa som fyllde 13 år!


6 port


200 g jordärtskocka

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 msk majsolja

8 dl vatten

1 dl torrt vitt vin

2 hönsbuljong tärningar

3 dl grädde

finhackad gräslök

1/2 tsk salt

1 1/2 krm vitpeppar


Skala och skär jordärtskockorna i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olja utan att det tar färg.

Häll på vatten och vin. Tillsätt buljongtärningarna. Låt koka tills jordärtskocksbitarna är mjuka, ca 15 min.

Mixa med stavmixer direkt i kastrullen. Tillsätt grädde och smaka av med 1/2 tsk salt och 1 1/2 krm vitpeppar. Låt koka upp.

Fördela soppan i sex skålar och dekorera med lite finhackad gräslök och en skiva mörkt bröd.


Jag knaperstekte bacon och la i samt la jag i några krutonger i varje soppskål! Snabbt och enkelt och som sagt jättegott!

1 kommentar: