onsdag 22 juni 2011

Lasange med lax


Ett är säkert! Denna är supergod!
Lasange med lax 4 port

200g fullkornslasangeplattor
450-500 g färsk lax utan skinn
450-500 g frusen spenat
200 g Marscaponeost
150 g färskriven parmesanost
2 scharlottenlökar
1/2 dl grädde
3 kvistar färsk oregano
1 burk (400g) skalade tomater
1/2 dl vitt vin
1 vitlöksklyfta
Olivolja
Lite riven muskotnör
Salt och peppar
Ev 1 citron (skal och saft) för marinering några timmar innan tillagning. Ej ett måste!

Finhacka löken och bryn den i lite olivolja. Tillsätt spenat och värm den tills den är helt tinad. Häll i vinet och låt det koka kraftigt så att alkoholen försvinner innan du tillsätter marscapone, salt, peppar och muskot.
Hacka och sautera vitlöken i 1 msk olivolja. Tillsätt tomaterna tillsammans med färsk oregano, salt och peppar. Runda av med vispgrädden.
Smörj en ungfast form och lägg ett lager lasangeplattor i botten. Varva mer ett lager lax, spenat och tomatsås och strö över med parmesan. Lägg sedan på ett nytt lager lasangeplattor och börja om från början tills alla ingredienserna är använda.
Baka i ugn på 200 grader i ca 30 minuter och servera med en god sallad!

Smaklig måltid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar